Защо мотивацията е най-важното нещо за сваляне на килограми?

Вероятно преглеждате сайтовете за продажба на диетични хранителни добавки с надеждата да откриете нещо за отслабване, което без никакви усилия от ваша страна ще ви направи стройни и красиви? Точно това е погрешната стратегия обаче, защото най-ефикасното нещо не е затворено в капсула, а се крие във вас. Това е силната мотивация.

Защо мотивацията е главният фактор за намаляване на телесното тегло?

Няма да се уморим да повтаряме, че не съществува магическо хапче, способно да ви направи слаби, докато вие сладко похапвате сладкиши и се излежавате на дивана. Да, съществуват много добри помощни средства, способни да помогнат за горенето на мазнини, но без да се следва здравословен хранителен режим и без редовни физически натоварвания, те са напълно безполезни.

Когато сте силно мотивирани, задължително ще отслабнете. И не само това – колкото по-силна е мотивацията, толкова по-бързо ще премахнете тлъстинките от корема, бедрата и ханша. Твърдението е доказано в практиката, включително от редица научни изследвания, проведени в няколко различни клиники по света.

Мотивираните да отслабнат хора се придържат към диетичния си план. Останалите захвърлят всяка диета в рамките на една седмица. Сами можете да се досетите коя от двете групи постига реално отслабване, и коя остава на същото ниво или качва допълнителни килограми след всеки опит да се следва дадена диетична програма.

Мотивацията ще ви накара да се храните разумно и да спортувате, а в допълнение с нещо, което помага за изгаряне на мазнините като таблетки, зелен чай или аминокиселинен комплекс, добрите резултати няма да закъснеят. Особено за редовно спортуване е нужно да бъдете силно мотивирани, понеже малко хора приемат радушно идеята за каквито и да е физически усилия.

Как да се мотивирате за успех?

За жалост мотивацията не се предлага в таблетна или друга форма. Няма как да бъде приета отвън, за да започне да действа. Това е вътрешно усещане, свързано с позитивна нагласа, силна воля и желание за действие. Мотивираният човек не се нуждае от допълнителни стимули. Той е решен да постигне набелязаните цели, които в случая са бързо и трайно отслабване. Но как да станем мотивирани?

Има няколко трика, които ще ви помогнат да се мотивирате и да следвате една наистина здравословна програма. Тласъкът обикновено идва от някакво събитие в живота, което кара хората да се почувстват значими, желани и обичани. Самосъжалението и грубото отношение, включително когато идва от самите нас, е сигурна рецепта за провал. Любовта е тази, която ни стимулира да станем по-добри, а защо не и съвършени.

Влюбете се! Ако не в някой друг, то в себе си. Обичайки се с цялото си същество, вие ще искате да осигурите на тялото си най-добрата грижа. Грижата би могла да бъде внимание към храната, която консумирате, както и движение, за да си върнете предишната подвижност, гъвкавост и стегнато тяло.

Не се отказвайте от малките удоволствия под формата на малък сладкиш или чаша вино в приятна компания. Мотивацията е нещо, което няма да позволи на едно малко изкушение да саботира диетичната ви програма. Хранете се разумно, като избягвате въглехидратите, захарта и трансмазнините. Ако сметнете за необходимо, приемайте и вид добавка за отслабване, но не разчитайте единствено на нея. Тя е ваш помощник, а не слуга, ангажиран да свърши цялата работа.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *