Yves Rocher

Как да изберем подходяща козметика за чувствителна кожа

Дамите полагат специални грижи за своето лице и тяло, като използват различна качествена козметика. Типовете на епидермиса могат да бъдат най-различни, но ако е доказана чувствителност, отношението трябва да е по-различно. Щом и вие имате проблемна кожа, това означава, че сте чувствителни към различни фактори като вятър, студ, слънце и други. Най-честите симптоми за това са зачервяване на лицето и открити части на тялото, сърбеж или парене. В тези случаи дерматолозите препоръчват да използвате само доказана козметика. Успокояващите лосиони и кремове ще подействат благотворно на нетолерантната кожа. Известни и хубави марки като Yves Rocher са предпочитани от хората, тъй като продуктите им съдържат естествени и натурални съставки.

Какви са причините за чувствителната кожа

Свръхчувствителността и реакцията на повърхностния слой на епидермиса се дължат на прекалено бурната реакция на нервните окончания. Те изпращат сигнали за дискомфорт към тялото и то реагира по различни начини. Може да изпитвате сърбеж, парене, изтръпване и сухота. Няма установена точна причина за това състояние на чувствителност, но факторите които го предизвикват, могат да бъдат както вътрешни, така и външни.

Някои хора са подвластни на стрес и емоционални проблеми, други имат непоносимост към храни или напитки, а понякога фактор е хормоналният дисбаланс. Към външните причини се причисляват различните климатични промени, замърсяването, неподходящата козметика и други. Хубавата новина е, че вече има натурална козметика с нежни и качествени съставки, които успокояват лицето и тялото.

Yves Rocher

Каква козметика трябва да използваме за чувствителна кожа

Симптомите на този проблем могат да се появят по различни части на тялото, но най-ясно се открояват върху лицето. Правилната грижа и козметика ще подобрят състоянието ви и няма да изпитвате неприятни усещания. От онлайн Аптека Нове съветват да спазвате следните препоръки, когато търсите козметични средства:

  • започнете с правилно почистване – важно е да изберете измивни продукти с нежни съставки и без добавени аромати. Козметиката за чувствителна кожа не бива да е агресивна и ексфолираща. Продуктите трябва да са леки и хидратиращи. Това важи както за пяната за лице, така и за душ-гела;
  • нанасяйте подходящи крем и лосион – ще ги разпознаете по съставките. Препаратите за чувствителна кожа съдържа основно компоненти, извлечени от природата. Добре подбрани и комбинирани, те са в състояние да подобрят значително дискомфорта и да настъпи видимо и трайно облекчение. Присъстват в повечето добри козметични продукти. Благодарение на това може да следвате правилен режим за почистване, хидратация и защита;
  • изберете слънцезащитен крем – избягвайте директното излагане на слънце и винаги нанасяйте хубав крем с висок защитен фактор;
  • използвайте лосион за тяло – не само лицето, но и тялото се нуждае от хидратация. Точната козметиката ще предпази кожата от дехидратация и ще намали лющенето ѝ. Правилната козметика трябва да включва кремове и лосиони без аромат. Съставките е добре да са балансирани за по-добър ефект;
  • не забравяйте и грижата за скалпа – след като кожата ви е чувствителна, това със сигурност засяга косата и скалпа. Шампоанът, който употребявате, е важно да бъде със щадяща формула и съставки, за да не раздразни допълнително скалпа.

Хубаво е, че се предлагат редица продукти, които оказват благотворно влияние върху чувствителната кожа. Лесно може да се снабдите с качествени и толерантни козметични препарати в модерните интернет аптеки. Разнообразието и достъпните цени ще ви изненадат приятно.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *