Как да останете във форма, докато сте пред телевизора

Гледането на телевизия е любимо занимание за мнозина и е релаксиращ начин да се отпуснете след дълъг работен ден. Въпреки това, ако имате заседнала работа пред компютър или искате да увеличите ежедневното си движение, има упражнения, които можете да правите, докато гледате телевизия.

Изследванията показват, че дори кратки, 3-минутни почивки, които ви карат да се движите на всеки 30 минути, могат да помогнат в борбата с неблагоприятните ефекти от седенето. Ползите включват стабилизиране на нивата на кръвната захар и намаляване на нивата на „лошия“ (LDL) холестерол. Ние ще ви дадем няколко полезни съвета как да сте във форма, докато се взирате във вашата поставка за телевизор.

Когато тренирате, докато гледате телевизия, не е нужно да се движите през цялото време, за да увеличите активността си. Можете да правите енергични движения по време на рекламни паузи и да почивате, докато гледате любимото си предаване. Повечето телевизионни предавания съдържат 11 минути и 20 секунди рекламно време за всеки телевизионен час. Ако гледате телевизия в продължение на три часа вечер и правите мини тренировка по време на всяка рекламна пауза, времето ви за упражнения ще продължи общо над 45 минути.

Разумно е да започнете тренировката си със загрявка. Но загряването ви не трябва да е интензивно. Ако сте били активни през по-голямата част от деня, тялото ви може вече да е подготвено за движение. Можете да марширувате на място, да бягате нагоре и надолу по стълби или дори да извършвате домакинска работа. Опитайте малко активно разтягане, с което също да повдигнете тонуса си.

По време на първата рекламна пауза ще направите няколко варианта на скок, работете за долната част на тялото. Това упражнение ще стегне и тонизира бедрата, прасците и корема. Скокът също ще повиши пулса ви, за да изгорите повече мазнини и калории. Започнете, като правите упражнението без тежести, след това ги добавете, ако усетите, че можете повече. 

Правете варианти на лицеви опори по време на рекламните паузи, за да тренирате горната част на тялото си. Ако никога не сте тренирали горната част на тялото, започнете с лицеви опори срещу стена. Опитайте се да направите поне 10 повторения.

Можете да работите върху основната си сила, докато гледате телевизия. Това ще бъде най-простата част от вашата телевизионна тренировка, но не и най-лесната. Можете да правите основно упражнение в няколко варианта, за да получите функционални, силни коремни мускули. Задръжте позицията, без да позволявате на бедрата ви да увиснат до пода. Направете почивка, когато позата ви започне да се променя.

В зависимост от продължителността на любимото ви телевизионно шоу, може да сте изчерпали паузите за реклами. Но вече сте тренирали горната част на тялото, долната част на тялото и корема. Вие също сте увеличили сърдечната си честота, повишавайки здравето на сърцето си. Ако има друга рекламна пауза по време на вашето шоу, можете да направите още малко бързо кардио. Тичайте по стълбите или марширувайте на място, за да останете активни. Можете дори да скачате на въже, ако имате място.

Увеличаването на ежедневното ви движение ще подобри вашата физическа форма и ще ви помогне да балансирате теглото си по-лесно. Повторете тази последователност от тренировки още два пъти, ако сте готови. Или пък си легнете, за да възстановите силите си. 

Както при всяка програма за упражнения, ще видите резултати, когато правите тренировката последователно в продължение на 2-3 седмици. Ако тренирате редовно и се храните здравословно, ръцете ви ще станат по-силни, коремът ви ще стане по-стегнат и краката ще станат по-слаби. Ако искате разнообразие, опитайте различна домашна тренировка през другите вечери от седмицата. Има прости тренировки, които можете да правите във всекидневната си, и страхотни онлайн тренировки, които са евтини или безплатни.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *