Как да откриете най-добрата земеделска земя

Намирането на идеалната земеделска земя, която да закупите, може да изглежда като труден процес. В интерес на истината, вероятно ще трябва да прекарате известно време в разглеждане и проучване на няколко имота, преди да намерите този, който ще удовлетвори целите ви. Следвайте нашите съвети, за да направите най-добрата сделка при изкупуване на земеделска земя.

Научете повече за предишната употреба на земята – вероятно планирате да използвате земеделската земя като ферма, лозе, овощна градина или вероятно дори да посадите дървета. Предишното използване на земята може да повлияе на това дали искате да закупите имота. Земя, която е останала необработена в продължение на години, може да не е толкова богата на хранителни вещества. А ако се намира в зона, използвана за промишлени цели, може да има токсични химикали.

Тествайте киселинността и нивото на хранителни вещества на почвата – преди да закупите земеделска земя, трябва да се уверите, че почвата има нужните хранителни вещества и киселинност, за да отглеждате предпочитаните от вас култури.

Наблюдавайте дренажа на почвата – повечето култури предпочитат почва, която се оттича бързо след дъжд. Добре дренираната почва помага за предпазване на растенията от болести като гниене на стъблата, кореново гниене, мана и плесени. Застоялата вода също създава предпоставки за размножаване на насекоми, включително комари, листни въшки и бръмбари, които ядат листата на растенията.

Анализирайте топологията на земята – уверете се, че топографията на земята отговаря на вашите нужди, защото тя може да играе решаваща роля за успеха на начинанието ви. 

Изследвайте достъпа до различни ресурси – някои земеделски земи се намират в средата или в покрайнините на гъсто населени градове. Повечето земеделски земи обаче са в селските райони. В зависимост от местоположението на земеделската земя, може да нямате достъп до ресурси като вода, електричество и природен газ. Имайте предвид тези ресурси, защото ако нямате достъп до тях, а те със сигурност ще са ви нужни, ще трябва да отделите много средства и време, да ги получите.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *