Как протича възстановяването след трансплантация на коса

Ще ви запознаем как всъщност протича възстановяването след трансплантация на коса. Някога скъпо и недостъпно като процедура, днес трансплантирането на коса е все по-достъпна услуга в ценово отношение. Това привлича все повече хора, които имат проблем със загуба на коса.

Макар че много мъже се чувстват подтиснати от това, този проблем е изключително често срещан сред представителите на силния пол, което е довело до големи пробиви в тази област на медицината.

И ако за процедурите по трансплантиране на коса вече се е изговорило наистина много, възстановителният период е сравнително доста по-малко коментиран. А нали все пак от него зависи успеха на самата процедура?

На следващите редове ще обърнем повече внимание на възстановяването след трансплантация на коса, а ако имате въпроси, можете да се обърнете към AestheDerm.eu.

Как протича възстановяването след края на процедурата по трансплантация на коса

След като приключи самата процедура по трансплантирането, на всеки отделен пациент се дават конкретни препоръки как точно да се грижи за скалпа си и за себе си като цяло, така че да се увеличат максимално шансовете за постигането на оптимално добри резултати.

Пациентът ще бъде инструктиран какво да очаква след края на процедурата, така че просто да наблюдава промените, които се случват, но без да се притеснява от някои от промените. Тук може да се даде конкретен пример. След процедурата, много пациенти изгубват временно присадената коса, след което тя израства наново и здрава.

При някои пациенти, също така, може да се получи леко зачервяване и възпаление на мястото на трансплантацията, но това се овладява много лесно с лек антибиотик. Макар и по-рядко, подобни възпаления могат да се случат дори и на донорското място, от което са екстрактнати присадените фоликули.

Кога се провеждат контролните прегледи

След като бъдете подготвени как да се грижите за косата след трансплантацията и за възможните дискомфортни усещания след процедурата (например появята на сърбеж, която е доста често срещана), ще научите и кога се провеждат контролните прегледи.

Контролните прегледи, които по правило са включени в цената, се съпровождат от фотодокументиране. Първото се прави 24 часа след процедурата, а след това на 3-тия ден, след една седмица, след две седмици след месец и така нататък. Последният преглед, с който може да се каже, че вече процедурата официално е приключила, се прави при навършване на една година от трансплантацията на коса.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *