Как работи Л-карнитинът

Ако искаме да се чувствате винаги добре, трябва да сте здрави. Да, здравето е най-голямото богатство, което всеки иска да задържи при себе си за по-дълго време, но какво правите, за да не ви напуска то? Здравословното хранене, редовният спорт и приемът на някои хранителни добавки са изконните правила за постигане и задържане на топ форма, да не трупате излишни килограми, да се чувствате заредени с енергия и да имате добро настроение. 

Какво е действието на Л-карнитина 

Л-карнитинът е сред най-често използваните продукти, които служат за отслабване и изчистване на мазнините, но и не само. Веществото се свързва и с много още други ползи, като по-бързото възстановяване на мускулите след тренировка, подпомагане на щитовидната жлеза, намаляване на хиперактивността и други. Основното му действие е успешното сваляне на излишните мазнини, които пречат да имате красива и добре оформена фигура. Л-карнитинът помага още и за увеличаването на енергията, а следователно и за притока на сила, нужна ни по време на тренировка във фитнеса. 

Л Карнитин

Как да го пиете, разказват от онлайн магазин Now Foods

Хранителната добавка L-carnitine е подходяща за мъже и за жени, като нейната правилна дозировка е водещо условие за разгръщането на пълния ѝ ефект. Приемът на веществото може да се опише по следния начин:

  • не е препоръчително да употребявате L-carnitine повече от 70 дни. Това условие важи за всички групи хора – нетрениращи и спортуващи, мъже и жени, с наднормено тегло и с килограми в нормата. Препоръчително е да направите пауза за срок от четири седмици, за да бъдат резултатите оптимални;
  • съобразете се с теглото си – едно е да тежите 100 кг, друго е да сте с тегло от 50 кг. От цифрата, изписана на кантара, зависи какво количество Л-карнитин да приемате всеки ден, така че да се чувствате добре, а неговото действие да бъде пълно; 
  • възраст и здравословно състояние – с напредването на годините е възможно да имате и повече “болежки”, което обаче не бива да ви спира да тренирате редовно. И все пак, при приема на суплементи, като Л-карнитина, е редно да прочетете внимателно описанието на продукта и да прецените съставките; 
  • активно спортуващите жени и мъже е препоръчително да приемат L-carnitine в количества между 1000 мг и 5000 мг – според индивидуалните потребности на тялото.

Полезно е да знаете, че Л-карнитин под формата на хранителна добавка може да се пие и от неспортуващи лица, включително и от деца – от 10-15 мг за бебета до 300 мг за юноши до 18 г. Може също така да се открие в течна форма, на таблетки и на прах – действието е едно и също, зависи само как е по-удобно да го приемате.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *