Кой е най-добрият колаген за Вас?

Колагенът е без съмнение една от най-популярните хранителни добавки в уелнес света в момента. Съществуват много мнения в подкрепа на неговите ползи за красотата: силата да изглажда кожата, да укрепва ноктите и да прави косата по-блестяща. Други учени изследват предимствата за здравето на стомашно-чревния тракт. (Протеинът изглажда червата по същия начин, както изглажда кожата, което може да подобри храносмилането.)

 

Едно е сигурно – колагенът е полезен за вас.

 

Големият изобр на колаген на пазара в днешно време може много да ни обърка. Трябва ли да купите морски колаген или такъв, получен от костите и кожата на животните? Каква е разликата между Тип 1, 2 и 3 – нещо, което много марки добавки рекламират на етикета?

 

А какво е хидролизиран колаген?

 

За да помогнем в изобра взехме мнението на д-р Ник Битц, лицензиран, сертифициран лекар по натуропатия и експерт по колаген. Историята на д-р Битц в натуралната медицина и хранителните добавки го направи правилният човек, от когото имахме нужда, за да отговорим на всички въпроси.

 

Животински или рибен колаген

 

Избирането на източник на колаген може да бъде като да изберете между вечеря с риба или пиле? Харесвате и двете, чували сте добри неща и за двата вида месо, но не можете да прецените. В крайна сметка спорът няма такова значение, както си мислите.

 

„Колагенът е колаген“, казва д-р Битц. „Винаги е един и същ протеин, независимо от източника. В момента няма нито един, който да е за предпочитане за консумация от човека. “

 

С други думи, отписване на малко костен бульон и яденето на треска за вечеря е едно и също – идвете ще Ви донесат нужния градивен белтък. Ето защо: Докато съотношението и концентрацията на аминокиселини могат да варират от източник до източник, структурно, колагенът е еднакъв, независимо дали идва от крава, пиле или риба.

 

Маркетингови трикове, за които да внимавате

 

Безспорно е ,че колагенът е от супер храните, които са полезни за тялото Ви, но много компании ще се опитат да се възползват от това и да Ви продадат по-нискокачествен продукт на цената на висококачествения такъв.

 

На пазара се предлагат колагени най-често от Тип 1, Тип 2 и Тип 3. Безспорно ясно е, че колагенът от тип 1 е най-качествен, но много компании го сместват с другите два типа, за да намалят цената. Нещо повече – използват масово под 25% от тип 1 и залагат повече на по-евтините Тип 2 и Тип 3. Но това не е всичко. Наша справка в търговската мрежа показва, че цената на чист колаген от Тип е 1 е по-скъп само с до 5-7% от смесения с по-нискокачествени колагени продукт. Разликата остава не в джоба на потребителя, а в този на търговеца.

 

Др. Биц съветва да използваме само и единствено колаген от тип 1. Нашият експерт не се наема да съветва дали да изберете рибен колаген, телешки или свински колаген. Опитайте и трите и ги преценете на вкус. Купете този, който Ви допада, защото структурата на колагена е напълно идентична без оглед на източника. Това, за което е важно да внимавате е суровината на продукта. Избирайте тези, които са добити в Европейския съюз или в Америка, тъй като отглеждането на животните там е контролирано, за разлика от Русия и Китай.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *