3 неочаквани дейности, които ни помагат да отслабнем

Един от най-наболелите физиологични проблеми, който води до развитие на различни болести, е затлъстяването. Затова и борбата с килограмите и наднорменото тегло е тема, която вълнува почти всеки човек в някакъв момент от живота му.

Затова решихме да ви припомним три дейности, които по същество изпълняват други цели, но могат да окажат положително въздействие и в тази посока. Ето ги и тях.

Чистене

Чистенето често е неприятна дейност, в която ни е трудно да открием някакъв позитив, но това не е съвсем така. Почистването на жилищното ви пространство може да не звучи като дейност, пряко свързана със загуба на тегло, но е изненадващо ефективна. 

Задачи като чистене с прахосмукачка, миене, почистване на прах и търкане изискват сериозно физическо усилие и повишат сърдечния ни ритъм. Влезем ли в такъв режим за продължително време, организмът значително увеличава разхода на енергия.

Освен това организирането и разчистването на дома създава по-положителна и подкрепяща среда за поддържане на здравословен начин на живот. Така че усмихнете се на препаратите и ръкавиците за почистване, хващайте ги подръка и се насладете на удовлетворението от подреденото пространство, докато изгаряте калории по пътя.

Използване на секс играчки

Макар и сами по себе си секс играчките да не са предназначени за загуба на тегло, те индиректно ни помагат в постигането на тази заветна задача. Как? Като бъдат интегрирани успешно в сексуалното ни ежедневие, стимулирайки откриването на нови преживявания и интимността.

Използването на секс играчки по време на полов акт води до повишен разход на енергия. Движението и стимулацията, включени в любовната игра, могат временно да доведат до повишаване скоростта на метаболизма, като по този начин се изгарят повече калории. 

Секс играчките сякаш по парадоксален начин стимулират и емоционалното ни благополучие, дори и да не сме във връзка. Употребявайки ги, индивидът освобождава ендорфини, намалява стреса в организма, подобрява настроението и насърчава релаксацията на тялото си. Подобен ефект е ключов, тъй като стресът и отрицателните емоции често водят до ексцесии в поведението като например преяждане с нездравословна храна.

Градинарство

Градинарството е изключително възнаграждаваща дейност, която, очаквано или не, помага и за отслабване. Включва различни физически движения като копаене, засаждане, плевене и поливане, които са съпроводени със сериозно физическо натоварване и ангажират различни мускулни групи, увеличавайки сърдечната честота и изгаряйки повече калории. 

Прекарването на само 30 минути до един час в градината допринася за покриване на ежедневния минимум на физическа активност и помага за регулиране на теглото. Освен това хоби от подобен характер предоставя възможност да отглеждате свои собствени екологично чисти плодове и зеленчуци, които да включим в здравословна диета или специализиран режим на хранене.

Бонус съвет

Докато чистите и градинарствате, а защо не и докато ползвате еротични играчки, пуснете си мотивираща музика. Освен че ще подобри настроението и атмосферата, в почивките между дейностите можете да си потанцувате на любимите си тракове – още една дейност, която допринася за поддържане на оптимално ниско тегло. Независимо дали са рап, латино, народни или дори противоречивите поп-фолк ритми, нотите ще ви стимулират да се раздвижите, да дадете най-доброто от себе си и да покажете на какво сте способни.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *